söndag 21 mars 2010

Inköp och rensningsflykt

Jag sitter och funderar på vilka inköp som behöver göras av diverse material i år. När samhällena växer till sig så behöver de fler lådor i kuporna, och om jag ska sälja avläggare behöver jag ordentligt med nya ramar. Jag är bortskämd med en biredskapsbutik i närheten, men eftersom det är en del prisskillnader på produkterna så ser jag mig om på marknaden. Trots att kostnad för frakt tillkommer så lönar det sig för mig att köpa per postorder. Oftast är det samma produkter, så förhoppningsvis är det inte skillnad i kvalitet. Det är ändå en hel del pengar det handlar om, så eventuellt överskott i biodlingen kommer att dröja ett tag till.

Efter diskussioner på forumet Alternativ.nu om polleninsamling, så funderar jag på om det skulle vara något att satsa på. Fast då drar investeringen iväg ytterligare om jag ska köpa fler pollenfällor och eventuell torkutrustning. Jag kanske ska nöja mig med den pollenfälla jag redan har och testa i mindre skala först. Vi får se.

Under gårdagen var det tydligen full aktivitet utanför mina kupor. Tyvärr var jag inte hemma i helgen så jag kunde se själv... Att jag kunde missa nåt sånt! Det var ju riktigt varmt. Men jag har fått rapporter från dem jag lånar uppställningsplatser av. Filips pappa berättade att det var många bin ute och bajsade. Ett av de tre samhällena på hans tomt hade inte några bin ute och flög, så han hade lyft på locket för att se om det fanns någon aktivitet, och det fanns det. Puh! Kanske är flustret igensatt? Jag får kolla det så snart jag kan. Än så länge är det alltså inte läge att stödfodra, eftersom bina måste göra sina behov ordentligt först.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, hur kommer man i kontakt med dig om man vill köpa bivax, bor i närheten av din biodlning.

tack på förhand!

Andreas sa...

Hej! Jag tar inte hand om mitt vax själv, utan lämnar iväg det till en bibutik i Skälby. I gengäld får jag tillbaka valsade vaxkakor, så kallade vaxmellanväggar, som är gjorda av vax från alla möjliga biodlare. Vaxet är alltså inte särbehandlat. Vill du köpa vax i olika former kan du höra av dig till Skälby-butiken, www.sbio.se

Vill du ändå kontakta mig kan du gå in på www.promibi.se/kontakt.html

/Andreas