måndag 30 juni 2014

Skörd och vädrets makter

I helgen skördade jag honung för första gången denna säsong. Jag hade bett om beställningar av nyslungad honung för att veta hur mycket som behövs. Resten av skörden skulle ympas för att säljas som fast honung. 

När jag började skatta samhällena insåg jag att det inte fanns så mycket honung att skörda. En hel del av den icke vaxtäckta honungen verkade i och för sig vara skördeklar, men samtidigt så ville jag ha hyfsat fyllda ramar för att det inte skulle bli så många ramar att köra i slungan i förhållande till mängden honung. Som tur var täckte skörden beställningarna. Men nu fortsätter beställningarna trilla in, för jag satte deadline till idag. Vi får se hur många burkar jag lyckas få fram i slutändan, men jag tror inte jag lyckas få ihop till beställningarna...

Förutom att det var mindre honung än väntat i kuporna, så tyckte jag att yngeluppdragningen verkade svag. Nu blir jag orolig att jag inte får ihop till avläggarbeställningarna. Jag misstänker att det är vädret som ställer till det. Det hade gärna fått vara varmare och soligare. Jag har också drottningar som behöver bli parade och då gäller det att det är bra flygväder. Det verkar finnas hopp i alla fall, för prognosen för slutet av veckan ser ju strålande ut!

Inga kommentarer: