tisdag 30 juni 2009

Sista minuten-förberedelser

Vilken hetta! Det är ingen måtta på vädret. Antingen regn och kallt eller soliga dagar à la Medelhavet. Jag måste säga att jag föredrar det sistnämnda, och nu ångrar jag än mindre att jag tackade nej till en Greklandsresa.

Jag hoppas att bina har haft bra flygdagar och att de hittar vatten att kyla kuporna med. Förutom att bina får lägga extra energi på att ventilera kuporna, så är risken med så här varmt väder är att nektarkällorna torkar bort. Eftersom jag har mina bisamhällen i villaområden, så får jag tacka alla villaägare som är så duktiga på att vattna trädgårdarna. Alltid finns det nåt som blommar, även om det är torrt i naturen i övrigt.

Jag blev just klar med att snickra ihop ett par lådor att sätta ramar i när jag skattar samhällen på honung. Som vanligt har jag varit ute i sista minuten. Om bara nån timme ska jag till kuporna och skörda! I natt gav jag upp idén att ha lådorna klara innan jag gick och la mig, efter flera timmars slit. Jag lär mig aldrig; det lönar sig inte att snickra själv. Jag är inte direkt händig, och hade jag köpt kupor hade jag kunnat använda dem både till det här och haft möjligheten att låta bin bo däri. Jag får försöka koncentrera mig på att det trots allt är lite trevligt att snickra, och den snåle i mig njuter av att ha gjort nåt användbart av spillvirke.

Lådbygge

Inga kommentarer: