söndag 20 november 2011

Höst i bigården

Nu har det varit stiltje på bloggen ett tag. Det är ju inte den mest aktiva tiden på året direkt, lite skönt att pusta ut efter en fin biodlingssäsong!

En del biodlingsarbete har det blivit dock. Jag har höststädat i biboden, diskat slunga, rengjort kupor och behandlat utbyggda ramar med ättiksyra.

Jag har behandlat samhällena mot varroa genom att droppa oxalsyralösning, se bilden nedan. Så har jag höstbehandlat sedan jag började med biodlingen (en gång kompletterat med myrsyrabehandling). Det talas om att det är positivt att växla behandlingsmetod för att undvika motståndskraft hos varroakvalstren. Något att tänka på till nästa år, kanske. Apistan är i alla fall inte att tänka på om man har minsta ambition till ekologiskt tänkande. Inte aktuellt för mig alltså!

Största delen av honungslagret är sålt. Särskilt Filip har varit en duktig försäljare på sitt jobb! Jag har också sålt på jobbet. Älvnäsfestivalen var ett bra försäljningstillfälle, men tyvärr bidrog inte publiciteten där till så mycket försäljning här hemma (bara en gång har kunder kommit och knackat på dörren).

Avslutningsvis är här en vacker bild av bigården, en dimhöljd dag i augusti.

Inga kommentarer: