tisdag 1 juli 2008

Bin gillar inte wok

Idag var jag och hälsade på bina. De flög fortfarande vid klockan 20. Jag tycker att lilla kupans flygtrafik ökat sen sist, men det större samhället är klart livligare. Vid flustren satt bin och fläktade med vingarna för att reglera kuptemperaturen.

Eftersom det kommer vara varmt väder framöver och bina redan fläktar, så tänkte jag att jag skulle ge kuporna större flusteröppning. Hittills har jag haft en flusterbegränsare, mest för att samhällena ska kunna försvara sig mot inkräktare från andra kupor. Först tog jag bort begränsaren från ena kupan och det gick bra, så här utan skyddkläder.

Sen gav jag mig på andra kupan, och det verkade gå bra där med. Men så satt det ett bi på flusterbegränsaren och jag försökte få det att gå ner på flusterbrädan, men biet ville inte. Så jag försökte blåsa bort biet. Det skulle jag inte gjort! När jag blåste gick min andedräkt rätt in i kupan. Inte populärt. De började flyga runt flustret och mot mig, så jag tog några raska kliv därifrån. Sedan blev jag lite väl morsk och skulle fota det "puder" som låg på det nyöppnade flustret. Då blev jag attackerad igen och stucken i tummen...

Fluster med nåt puder och sura bin

Det här var första riktiga sticket sedan jag började med biintresset, de tidigare mer halvhjärtade sticken var bara blaha! Tyvärr hade jag inte fattning nog att fota gadden som låg kvar på handen... Nu har jag tagit mig hem och haft nytta av salubrin, som jag köpte i helgen.

Tips: Ät inte wok innan du blåser på bin!

Inga kommentarer: